Βιογραφία

Εκπαίδευση

Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Συστημικής Θεραπείας και Διαλόγου (BSDT)
Πιστοποιητικό 2ετούς εκπαίδευσης στη Συνεργατική Συμβουλευτική με βάση την προσέγγιση της Βραχείας Συστημικής και Διαλογικής Θεραπείας

Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία (M.A.)
Argosy University, Σικάγο - Ιλινόις, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας (MSc)
Πανεπιστήμιο του Surrey - Ηνωμένο Βασίλειο

Πτυχίο Ψυχολογίας (B.A.)
Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ελλάδα

Κλινική εμπειρία

Ιδιωτικό γραφείο - Λεμεσός, Κύπρος | Κλινική ψυχολόγος
Aτομική ψυχοθεραπεία σε εφήβους και ενήλικες, ψυχοθεραπεία για ζευγάρια και οικογένειες και σύσταση ομάδων με ειδικά θέματα.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) - Λεμέσος, Κύπρος | 
Κλινική Ψυχολόγος
 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "Παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε αιτητές ασύλου και δικαιούχους προστασίας."

Κεντρικές Φυλακές - Λευκωσία, Κύπρος |
Κλινική Ψυχολόγος
 στο πρόγραμμα ψυχολογικής απεξάρτησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας «360˚ Στροφή».
Υπηρεσίες: Κλινική αξιολόγηση, ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες κρατούμενους με εξάρτηση σε παράνομες ουσίες, σε αλκοόλ, ή/και στα τυχερά παιχνίδια.

Κλινική Ψυχοθεραπευτικών Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο Argosy, Σικάγο - Ιλινόις | 
Εκπαιδευόμενη στην Κλινική Ψυχολογία
 – Παροχή κλινικών υπηρεσιών (συνέντευξη εισαγωγής, τεστ προσωπικότητας (PAI), συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία) σε πανεπιστημιακούς φοιτητές με αιτήματα την απόκτηση αυτογνωσίας και βελτίωσης των διαπροσωπικών τους σχέσεων, τη διαχείριση άγχους, τις διαταραχές διάθεσης (π.χ. κατάθλιψη), μετα-τραυματικό στρες, άλυτο πένθος, τη διαχείριση θυμού, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, θέματα στις σχέσεις κ.ο.κ..

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Χανίων - Κρήτης |
Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος
κλινικής κατεύθυνσης στην πτέρυγα βραχείας νοσηλείας. Παρακολούθηση και συμβουλευτική, υπό εποπτεία, ασθενών με ψυχωτικά επεισόδια, σχιζοφρένεια, μανία, κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις και διαταραχές προσωπικότητας.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Χανίων - Κρήτης | 
Ερευνητικός Συνεργάτης στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών για συνεχιζόμενη, εξατομικευμένη και ομαδική υποστήριξη των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.» Ο στόχος του προγράμματος ήταν η εκτίμηση των αναγκών για ψυχιατρικές υπηρεσίες με σκοπό το κλείσιμο του ψυχιατρικού ασύλου και την ανάπτυξη μονάδων και προγραμμάτων κοινωνικής επανένταξης στην κοινότητα.

Τμήμα Ογκολογίας - Γενικό Νοσοκομείο Χανίων - Κρήτης | 
Ερευνητικός Συνεργάτης στην μελέτη «Επιδημιολογική έρευνα της μετάστασης στα οστά σε ασθενείς με καρκίνο». Η μελέτη είχε σαν στόχο την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του φαρμάκου Zometa στους ασθενείς με καρκίνο και οστικές μεταστάσεις.

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αγίου Σάββα, Αθήνα - Ελλάδα | 
Εκπαιδευόμενη σε θέματα ψυχο-ογκολογίας – Παρακολούθηση δραστηριοτήτων στο ογκολογικό τμήμα, τμήμα ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών και ιατρείο πόνου. Συζητήσεις με ασθενείς με καρκίνο για θέματα που αφορούσαν την σωματική και ψυχική τους υγεία, την προσαρμογή τους στο νοσοκομείο, και για διάφορες ψυχο-κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν λόγω της πάθησής τους.

Εγγεγραμμένο μέλος σε επιστημονικούς συνδέσμους

  • Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (British Psychological Society)
  • Μεταπτυχιακό μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Αμερικής (American Psychological Association)
  • Εγγεγραμμένη στο Mητρώο Ψυχολόγων με Ειδικότητα, του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου (Αρ. Εγγρ. 190)

© Άντρια Χρίστου. Σχεδιασμός - κατασκευή  antreas.me.